Filosofie

Holisme

Ieder mens is uniek, en een mens is niet zijn ziekte. Een ziekte is een uiting/ een symptoom. Het vindt een oorzaak in een onderliggend systeem, levenswijze, voeding.

Het holistische denken staat in de natuurgeneeskunde centraal. En een symptoom moet ook niet alleen bestreden worden, maar bij de oorzaak aangepakt worden. Maar veel liever nog worden voorkomen.

De meeste reguliere geneesmiddelen vinden hun oorsprong in de natuur. Ook heel begrijpelijk, omdat de natuur ons heel veel te bieden heeft. Veelal hebben natuurlijke middelen ook geen bijwerkingen. Indien juist voorgeschreven en gebruikt. En hebben ze hun werking in de praktijk zeker bewezen.

Maar van belang is dat er naar een persoon gekeken wordt, en zijn persoonlijke omstandigheden en levenswijze om de aard van klachten te kunnen achterhalen. Dat maakt ervaring en persoonlijk advies zo belangrijk.

Deze filosofie waar wij 40 jaar geleden mee gestart zijn loopt nog altijd als een leidraad door ons bedrijf.

Natuurlijk

40 jaar geleden waren wij het eerste bedrijf in Nijmegen dat startte met de verkoop van fyto-therapeutische middelen. De kracht uit planten. Heel vooruitstrevend voor deze tijd. En gelukkig veel meer gewaardeerd nu. Ook de homeopathie en orthomoleculaire voedingsleer hebben hun bekendheid gemaakt bij een breder publiek. En is het belang van juiste voedingsstoffen en de preventieve werking daarvan zelfs de westerse geneeskunde niet ontgaan.

De tijd waarin we nu leven met alle jachtigheid en stress, onvolwaardigheid en bewerkingen van ons voedsel, en alle gezondheidsklachten van dien. Maakt dat we bewuster worden. En meer en meer mensen gaan beseffen dat chemische toevoegingen en geneesmiddelen niet de enige of juiste oplossing zijn.

Natuurlijke huidverzorging

Een merk mag zich al natuurlijk noemen als het 10 % natuurlijke bestanddelen bevat.. Dat complete palmbossen verdwijnen, ravages achterlatend en het milieu door allerlei toevoegingen ontzettend wordt belast. Dat wordt voor het gemak niet vermeld. Maar dat is ook niet het natuurlijk waar wij achter staan. Onze merken hebben keurmerken, certificeringen, eko, bio, en meer. Deze merken zijn o.a. ook terug te vinden in de gifvrije cosmetica gids van Greenpeace.

Tevens werken zij waar mogelijk met plaatselijke boeren en programma’s om duurzaam te verbouwen. De aarde zo mogelijk niet te belasten, en terug te planten waar zij nemen. Ook de plaatselijke economie wordt gestimuleerd op een menselijke en aard vriendelijke manier.

Dierproefvrij

Bijna 40 jaar geleden begonnen we met het verkopen van dierproefvrije producten, en van die filosofie zijn we niet meer afgeweken. Nu eindelijk pas neemt het aantal dierproeven af. Maar het moest ergens beginnen..

Gelukkig is er meer besef gekomen voor deze zaken, en zijn we blij dat we hieraan mee mogen werken.